Aan nieuwe en aspirant leden van Fotoclub ‘De Hoeksche Waard’

U heeft u opgegeven om als lid te worden ingeschreven.


Waarschijnlijk bent u al een of twee keer op bezoek geweest om eens mee te maken hoe dat in zijn werk gaat op die fotoclub. En dat is positief uitgepakt.

Hoe nu verder ?

Het zou kunnen dat er op dit moment een beperkte toelating is. Dat i.v.m. de brandweerverordening die niet meer mensen toestaat aanwezig te zijn in het clubgebouw. Verder zijn er verschillende mogelijkheden die afhangen van uw ervaring op fotografie gebied en op gebied van het zijn van ‘verenigingslid’.

We hebben nieuwe leden die vlot zijn gaan deelnemen aan het clubleven.
Ze brengen foto’s mee, ze leveren commentaar op werk van anderen en doen mee in bardienst of commissies. Maar niet alle leden zijn zo vlot en dat geeft ook niet. Voor deze mensen is een mentor een uitkomst. Iemand met wie je wat persoonlijker contact hebt en die je over de ins en outs van de vereniging vertelt. Maar ook iemand die je stimuleert in je hobby, dat waarvoor je eigenlijk hier bent gekomen.


Je kan het bestuur vragen om een mentor, of je vraagt zelf iemand die je kent om jouw mentor te zijn. De duur is voor ca. een half jaar. Daarna verwachten we dat je meedraait als volwaardig clublid.

Een groot probleem is dat je jouw enthousiasme, dus de reden waarom je lid bent geworden van een fotoclub, moet vasthouden. Het is zonde als alle goede bedoelingen ten spijt, het aanvankelijke enthousiasme wegglijdt in een passieve consumptie van al dat wat de fotoclub je biedt. De fotoclub wil ook iets terug van je. Jouw inzet, jouw mening en een positieve bijdrage aan het clubleven. Dan ben je van harte welkom bij Fotoclub de Hoeksche Waard,

De voorzitter