Vergankelijkheid was het thema van deze maand. De 24 deelnemers leverden foto’s in van diverse onderwerpen die bij dit thema pasten. Veel onderwerpen uit de natuur, zoals o.a. afgevallen (bloem)blaadjes, een uitgebloeide zonnebloem, een door plantengroei overwoekerde auto en een dito spoorbrug,  paddestoelen, een boom met blaadjes die in de weerspiegeling weergegeven is zonder blaadjes, een enkel blad met door ouderdom ontstane gaten, zelfs een in ontbinding zijnde dode zeehond. Maar ook een kapotte paraplu tegen een bank aangewaaid, een deel van een ruïne van een abdij, iemand die een rolstoel met oude dame duwt, handen van een oud persoon die een trouwfoto vasthouden… enz.

Alle inzenders hebben weer hun best gedaan om het thema van deze maand op zijn / haar eigen manier in beeld te brengen. Dit werd gedaan in kleur of zwart-wit, met veel, weinig of zonder gebruik van Photoshop of andere fotobewerkingsprogramma’s. Kortom, we hebben onze creativiteit weer goed kunnen uiten.

Ook mooi is, om te zien dat er ten opzichte van de vorige maand weer meer leden de weg naar de digitale inzending van de foto’s hebben gevonden. Ik hoop dat er iedere maand nog  meer inzendingen bij komen, zodat deze wedstrijd ook een overzicht geeft van de wijze waarop alle leden van onze vereniging hun hobby beleven en tonen. Misschien dat er bij de volgende wedstrijd ook meer leden zijn die de foto’s  online willen waarderen. Nu waren er slechts 5 leden die geen foto hadden ingestuurd, maar toch de foto’s bekeken en gewaardeerd hebben.

Dan nu de uitslag.

Op de 5de plaats is de foto van Ron geëindigd. Hij fotografeerde een inktzwam die al opengesprongen is, met op de voorgrond een zwam die net boven de grond komt. De zwammen mooi scherp t.o.v. de achtergrond. Een mooie foto!

Op de 4de plaats is de foto van Yvon geëindigd. Zij fotografeerde haar dochter achter de rolstoel met haar moeder op een wandelpad. Hierbij zag men ook een symbolische betekenis in het verkeersbord waarop het wandelpad aangegeven was.

De 3de plaats is voor de foto van Wessel. Hij fotografeerde in Frankrijk een door planten en struiken overwoekerde spoorlijn en brug. Een prima compositie door de invoerende lijnen van de rails en de metalen hekken langs de lijn. Ook mooie kleuren van het metaal van de brug.

De 2de plaats is voor de foto van Cees. Hij fotografeerde een oude man bij een boom, op een Franse begraafplaats voor Duitse soldaten van de Tweede Wereldoorlog.

En de 1ste plaats is voor de foto van Margreet. Zij fotografeerde de handen van haar moeder die haar trouwfoto vasthouden. Een prima beeld, mede door de sepia-achtige druk, die een oude uitstraling aan de foto geeft.

Margreet, van harte gefeliciteerd met je eerste plaats!

 

En natuurlijk ook de nummers 2 t/m 5 gefeliciteerd met jullie resultaat!

 

Gerard.

 

 

 

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Foto 8

Foto 9

Foto 10

Foto 11

Foto 12

Foto 13

Foto 14

Foto 15

Foto 16

Foto 17

Foto 18

Foto 19

Foto 20

Foto 21

Foto 22

Foto 23

Foto 24