Deze maand werden er 18 foto’s ingeleverd. Het vervoer over de weg met (antieke) auto’s werd veelvuldig in beeld gebracht. Ook een enkel vliegtuig, een watertaxi en diverse (brom) fietsen prikkelden de fotografen tot het maken van foto’s bij dit laatste thema van het fotoseizoen. Zelfs een botsauto met twee vrolijke meiden kwam bij de bespreking, die op vakkundige wijze geleid werd door Arthur, op de bok. Allemaal zonder meer meteen te herkennen als iets wat met vervoer te maken heeft. Slechts één foto liet zich niet zo gemakkelijk lezen, waardoor het lang onduidelijk was wat deze tussen alle andere foto’s deed. Nadat de maker (Bert) had verteld dat het een deel van het windscherm van zijn motorfiets was, kwam hier duidelijkheid in.

 

Dan over naar de 5 foto’s die de hoogste punten kregen.

 

Op de 5de plaats is de foto van Arthur geëindigd. Hij fotografeerde op Bonaire een watertaxi, een zeilboot en een gevaarlijk laag over de huizen dalend vliegtuig. Mooi gedaan.

 

De 4de plaats wordt ingenomen door Twan. Tijdens de truckersrit op koningsdag werd hij getroffen door het blije gezicht van een passagier van een van de vrachtauto’s. Twan fotografeerde de cabine met de jongen die naar bekenden zwaait. Goed gezien.

 

De 3de plaats is voor Adri. Zijn foto van twee trams die hij in een ansichtkaart van rond 1930 gezet heeft en daarna de foto nog eens door een paar filters, waaronder solarisatie, gehaald heeft, leverde een foto met een grote Wow-factor op. Een mooie prestatie!

 fvdm 2017 05 03 Adri Beenhakker

Mieneke haalde de 2de plaats met haar foto van een deel van een oude bromfiets, gefotografeerd in een dorpje in Frankrijk. We zien het zadel, met daarop een oude helm, en de bagagedrager met een houten kistje met, hoe kan het ook anders, o.a. een wijnfles erin. Een en al nostalgie. Een aansprekende foto!

fvdm 2017 05 02 Mieneke Enwirda

 

En de 1ste plaats is voor Tonny. Zij fotografeerde in het Afrikamuseum een fiets die helemaal bepakt was met emmers, manden e.d.. Er was geen plaats meer voor de berijder, maar dat er wat vervoerd werd was heel duidelijk te zien. Tonnie, van harte gefeliciteerd met je eerste plaats!!

fvdm 2017 05 01 Tonny Opmeer