Deze maand lagen er 18 “portretten” in het clublokaal te wachten om door de aanwezigen beoordeeld te worden. Op de meeste foto’s stonden mensen, maar ook een portret van een aap en een van een hond was er ingeleverd. Sommige foto’s lieten zich makkelijk lezen, bij andere foto’s duurde het even voordat de beschouwer door had hoe een en ander in elkaar zat. 

Nadat iedereen het stembriefje had ingevuld, werden de foto’s op de bok gezet en kon de bespreking beginnen. Deze werd geleid door Wilfred, die de discussie over de foto’s goed stuurde. 

Op de 5de plaats is een foto van Jo in ’t Veld geëindigd. Hij had een man in een fauteuil gefotografeerd in een kunstenaarskolonie in Berlijn. Men vond dat de (overigens mooie) kleuren in de achtergrond te veel aandacht trokken, waardoor de geportretteerde te weinig naar voren kwam.

Op de 4de plaats is Henk Wiezer geëindigd. Hij maakte een foto van buiten naar binnen in een etalage van een kledingwinkel. Hierop waren maar liefst drie portretten te zien, nl. één op een grote poster, één van een etalagepop en één van een winkelmedewerkster. Veel dus om naar te kijken en een foto die even tijd vraagt om “gelezen” te worden.

Adri haalde een 3de plaats met een collage van een portret van Monet, tezamen met foto’s van schilderijen van zijn hand. Knap gedaan, maar de schilder zou iets beter zichtbaar moeten zijn.

fvdm2017 04 03 Adrie Beenhakker Attellier en Monet

De 2de plaats ging deze maand naar een foto van Tonny. Zij leverde een aandoenlijk meisjesportret in van een Living Statue dat met een dromerige blik de ruimte inkijkt. Goed in beeld gezet.

fvdm2017 04 02 Tonny Opmeer

De winnaar is deze maand Sonja geworden met een mooi portret van haar man die ons met een gezellige, vriendelijke blik aankijkt. “Misschien een toekomstig model voor onze werkavond model- en portretfotografie?” werd er al geroepen. Van harte gefeliciteerd!!

fvdm2017 04 01 Sonja Nootenboom

 

Ter afsluiting het volgende.

Bij het tellen van de stembriefjes bleek dat er 4 waren ingeleverd die niet volledig ingevuld waren. Hierdoor waren deze briefjes niet geldig. Dus beste clubleden, een volgende foto van de maand s.v.p. even goed controleren of alles correct is ingevuld!

 

Gerard.