Het woordenboek der woordenboeken van de Nederlandse taal, de dikke Van Dale,  geeft o.a. de volgende betekenissen van desolaat.

1. Verlaten.

2. Woest.

3. Eenzaam.

4. In ontredderde toestand.

Deze maand wisten 23 leden een foto te maken waarin één of meerdere van deze betekenissen te zien zijn. Bij de bespreking van de foto’s bleek dat de wat sombere, zwart-witfoto beter aansluit bij het thema dan een kleurenfoto. Deze laatste werd al snel als te vrolijk gezien.

Om 23 foto’s in nog geen 2 uur goed te bespreken valt niet mee. Het lukte gespreksleider Rob prima om de gesprekken kort en bondig te houden, zodat om 22.00 uur iedereen vol spanning naar de uitslag kon luisteren. Hier komt hij.

Op de 5de plaats is een zwart-witfoto van Herman geëindigd. Hij fotografeerde een landschap in Spanje met een verwilderde, woeste vegetatie op de voorgrond en een kale berg op de achtergrond.

De 4de plaats is voor een foto van Willem Tijl. Hij liet ons een lege zoutvlakte in Botswana zien. Duidelijk een verlaten, kaal landschap.

De 3de plaats is voor een foto van Ike. Je gelooft het bijna niet, maar zij zag bij het fotograferen zomaar een doodskist die aan de rand van een weggetje stond. “Vergeten door… ?” Het leverde een prima beeld op!

fvdm 2017 03 03 Ike

De 2de plaats is voor een foto van Willem Pilanen. Hij fotografeerde in het voormalige concentratiekamp Vught. Duidelijk verlaten, eenzaam en door de bewerking van het beeld ook een opvallende foto.

fvdm 2017 03 02 Willem pilanen

De 1ste plaats is voor een zwart-witfoto van Jannie. Zij liet ons een beeld zien van een boom die met zijn wortelstelsel een ruïne van een tempelcomplex in Cambodja in bezit neemt. Een mooie foto, waarin het thema desolaat goed naar voren komt.

fvdm 2017 03 01 jannie tijl

Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat!