De eerste Foto van de maand in 2017 had als thema; Mijn jeugdherinnering.

In totaal deelden 15 leden hun jeugdherinneringen met ons. Sommigen lieten foto’s (of delen ervan) uit hun jeugdjaren zien, anderen toonden ons voorwerpen die zij zich herinnerden uit hun jeugd. We zagen ook platenhoezen van LP’s van The Beatles, kinderspeelgoed, foto’s van actualiteiten van jaren terug … enz. voorbij komen. En net als wat we vaak horen in een historisch museum, ging er af en toe een “o ja, dat herinner ik me ook nog wel” door de zaal. Kortom, het was weer een gezellige en goed bezochte clubavond, waarbij de makers van de foto’s veel creativiteit lieten zien.

Terwijl Ron en zijn team in de bestuurskamer de stembriefjes in de computer invoerden en de uitslag berekenden, werden in de zaal de foto’s stuk voor stuk besproken.

De uitslag is als volgt.

Op de derde plaats is Herman geëindigd met een foto van platenhoezen van The Beatles. Echt een foto voor de muziekliefhebbers en liefhebbers van de ouderwetse vinyl platen onder ons! Herman, gefeliciteerd met deze plaats!

fvdm 2017 01 03 Hermand Kolkman

Tweede is Rob geworden met een foto van een blikken muziekdoosje. Zo een waar je aan een zwengel moest draaien en dan kwam er zo’n plong, plong, plong in verschillende toonhoogten uit. In de foto zweeft het doosje in de lucht, wat weer verwijst naar het vervagen van herinneringen. Mooi gedaan, Rob. En natuurlijk ook gefeliciteerd met deze plaats!

fvdm 2017 01 02 Rob Gravendijk

En op de eerste plaats is een foto van Adri geëindigd. Een prachtige foto van het beeld “De verwoeste stad” van Ossip Zadkine. Dit beeld herinnert aan het bombardement van Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij het stadshart verwoest werd. Rondom het beeld heeft Adri op knappe wijze oranje en rode bloemen gezet, die de branden verbeelden. Een prachtfoto, met veel zeggingskracht! Adri, jij ook van harte gefeliciteerd!

fvdm 2017 01 01 Adri Beenhakker