Afbeelding1EXPOSITIE GEMEENTEHUIS 

Korendijk te Piershil

9 september t/m 27 oktober 2016

Afbeelding1

Vrijdag 28 oktober om 9 uur, stond er een ploegje van de expositiecommissie van de FCHW voor de deur van het gemeentehuis in Piershil om de expositie op te ruimen en in te pakken.

De locatie in dit gemeentehuis om onze kunstwerken te exposeren is prachtig en ruim.

De foto’s komen goed tot hun recht en ik hoop dat veel mensen, die het gemeentehuis hebben bezocht, hebben genoten van deze Lustrum-expositie ter ere van het 60-jarig bestaan van onze fotoclub FCHW.

Dankzij onze sponsors hebben we de foto’s op groot formaat kunnen afdrukken -90 x 60- en bij foto’s moet worden gezegd “size does matter”!!

In dit gemeentehuis is een grote foto van een Hollands landschap met molentje, achter de balie van de receptioniste, gebruikt als behang. Bij binnenkomst word je er direct naartoe getrokken, heel mooi.

Hier zie je de desk van de receptioniste in de hal.

Afbeelding2

Eerst maar even koffie in het restaurant en dan door naar de kamer, die tot onze beschikking was gesteld om alles in te pakken. Aan de muur in deze kamer hangt een mooi drieluik op canvas van boksende hazen. Een grote foto in het midden, met twee veel kleinere aan weerszijden.

Wat ik bijzonder vind aan dit gemeentehuis is, dat ze geen exotische foto’s of schilderijen gebruiken in de openbare ruimtes, maar er voor kiezen om de schoonheid van de Hoeksche Waard te promoten. Vaak wordt er wat neerbuigend gedaan over weer een molen of een koe. Maar waarom is de Sahara mooier dan een weiland in Holland??

Vandaag was er iemand jarig, lazen we op het whiteboard dat in het restaurant hangt. Het bleek een vrouwelijke bode te zijn, die als vrijwilliger in het gemeentehuis werkt. Bij het tweede bakje koffie werden we dan ook verblijd met een plakje cake. Wat een tractatie!!

Henk geeft het goede voorbeeld en loopt doelbewust naar de Hazenkamer. Wij volgen gedwee en het hele ritueel begint van voor af aan. Handschoentjes aan, de beschermhoekjes bevestigen, alle foto’s eraf halen en in de goede dozen qua maat opbergen. Er zijn landschapsformaat foto’s, vertikale, maar ook vierkante foto’s. In de doos, bubbeltjesplastic ertussen, de doos dichtdoen, met touw vastmaken en klaar is Kees.

Alleen deze keer goed rekening houden met:  welke 20 foto’s maandag mee moeten naar Cromstrijen om daar opgehangen te worden voor de volgende expositie, die daar dinsdag wordt geopend. Maar ook de foto’s apart houden die mee naar huis gaan met de afhaalploeg.

Afbeelding3

Mijn foto -die al in Cromstrijen heeft gehangen- hangt nu heel mooi bij mij thuis in de trapopgang. Na 4 keer uitgepakt, gehangen en ingepakt te zijn geweest, kan ik trots zeggen dat er geen vingerafdruk of beschadiging op zit en dat dankzij de zorgvuldige werkwijze van dit Keigoede team!!

De vitrinekasten in de hal van het Gemeentehuis -waar onze verzameling oude fototoestellen en display hadden gestaan- werden leeggehaald. De lijst met sponsors, de foto’s van Twan en Ria voorzichtig met handschoentjes eruit gehaald en maar de hazenkamer gebracht. De kamer bleek toch wel wat klein nu we zoveel verschillende dozen hadden, die onderverdeeld moesten worden: gaan mee naar Cromstrijen, gaan mee naar de fotoclub, gaan mee naar huis met de leden van de expositiecommissie. Maar onder de regie van Henk, die bleef lachen, lukte het wel.

Afbeelding4

De gangen werden leger.

Afbeelding5

En het kamertje werd voller.

Afbeelding6

Nog even controleren of alles is verwijderd.

Afbeelding7

En daar gaan we. Hopelijk tot een volgende keer.

Afbeelding8

Foto’s : Nanda Pieksma en Leny Bravenboer.

Tekst : Leny Bravenboer